Hjælp til at finde en læreplads

Erhvervsskolerne kan vejlede dig - men du kan også få hjælp hos os!

Det kan nogle gange være svært at få foden indenfor en virksomhed, når du ikke har et bredt netværk blandt familie og venner, der kan hjælpe dig på vej. Vores virksomhedskonsulenter har relationer til en række virksomheder i og uden for Glostrup – og kan måske formidle den første kontakt.

CV, ansøgninger og jobsamtale

Måske har du allerede sendt en masse ansøgninger, men kun været til få jobsamtaler. Samtalerne er måske heller ikke gået specielt godt.  Du er ved at løbe panden mod muren. Kom ned i Unge- og Uddannelsesenheden eller skriv/ring til virksomhedskonsulenten for en samtale (du finder kontaktoplysninger nederst på siden) Vi er eksperter i at vurdere dit CV og ansøgning – og hjælper gerne med at rette til, så både din ansøgning og CV´et fremstår professionel i forhold til branchen.

Vi har også mulighed for at oprette en 4 ugers virksomhedspraktik, som giver dig og arbejdsgiver mulighed for at lære hinanden at kende, inden der evt. underskrives en elevkontrakt. Det har vi gjort mange gange før med stor succes.

Næste skridt er jobsamtalen. Det er surt, hvis den smutter her. Endelig en jobsamtale – det må ikke gå galt nu! Det gælder om at være 100% forberedt til samtalen. Husk på, at du nok ikke er den eneste, der kæmper om pladsen. Derfor kan det være en god idé, at få hjælp til samtalen hos vores virksomhedskonsulenter, der har god indsigt i arbejdsgiveres forventninger til dig.

Erhvervsuddannelse for voksne over 25 år (EUV)

EUV er erhvervsuddannelse for voksne elever på 25 år og derover. Mange voksne er både modne og målrettede, da de har erfaringer fra en anden uddannelse eller beskæftigelse. Derfor er en EUV som udgangspunkt af kortere varighed end den tilsvarende uddannelse for elever under 25 år. 

Erhvervsskolerne er fagspecialister

Vi anbefaler, at du først henvender dig på erhvervsskolerne. De er fagspecialister på din branche – og de kender dine muligheder i forhold til dit praktikforløb. De kan også vejlede dig omkring uddannelsesaftaler, kontrakten, Ny Mesterlære osv.

Andre unge spørger om...

Det er ikke sådan at vi står med en læreplads i hånden, når du træder ind ad døren. Vi har ikke overblik, over virksomheder i vores netværk som direkte efterspørger elever. Men vi har et bredt netværk ud til mange forskellige brancher, som vi kan kontakte. Så tager vi den derfra. 

Det er en aftale du og din kommende arbejdsgiver laver. Denne fungerer samtidig som en ansættelseskontrakt. Det skal bl.a. fremgå af aftalen i, hvilken periode du skal være elev, din løn og hvilken overenskomst du er omfattet af. Uddannelsesaftalen skal godkendes af din uddannelsesinstitution.

Du kan læse mere om elevpladser her.

Du skal være fyldt 25 år. Derudover skal du som hovedregel: Have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende undervisning, have mindst 2,0 i både dansk og matematik, enten fra afgangseksamen i 9. klasse, afsluttende prøver i 10. klasse eller en tilsvarende prøve.

Du kan godt søge optagelse på en EUV, selv om du i forvejen har en anden uddannelse.

Har du brug for ekstra kompetencer og afklaring, inden du vælger en erhvervsuddannelse, kan grundforløb plus (GF+) være en mulighed. Vejlederen på den erhvervsskole, du overvejer at søge ind på, kan vurdere, om grundforløb plus er et tilbud, der passer til dig.

Læs mere om, hvem forløbet henvender sig til, i Grundforløb plus (GF+).