Fritidsjob under 18 år

Har du svært ved at få et Fritidsjob?

For dig der er ung i Glostrup Kommune - og gerne vil i gang med et fritidsjob. Her kan du få hjælp til et fritidsjob i et af de lokale supermarkeder – enten med en god ansøgning, som vi laver sammen - eller måske en jobsamtale med arbejdsgiver med det samme. Virksomhedskonsulenterne kender mange af de lokale supermarkeder i Glostrup – også arbejdsgivere uden for Glostrup.

Det er et stort ansvar at have et fritidsjob

Du skal være en som arbejdsgiver kan regne med. At du er møder til tiden, at aftaler overholdes, at du er motiveret og fleksibel i mødetider. Hvis du ikke er med på den, så er det måske lige nu at du skal i gang med et fritidsjob. Vi kender arbejdsgiverne – og ved hvilke forventninger der er til dig som ungarbejder. Derfor er det også godt at få en snak med os, hvad vil det sige at arbejde i et supermarked – og få hjælp til din første samtale med arbejdsgiver. 

Ungarbejder med mentor

Du kan også søge om ekstra meget hjælp, hvis du selv har søgt fritidsjob mange gange - uden held. Denne ordning kalder vi ”Ungarbejder med mentor”. Her får du først en oplæringsperiode med løn – og så bliver du fastansat, hvis alt går efter planen. Du skal gå i 9. klasse for at være med i ordningen. Tal med din klasselærer, uddannelsesvejleder, klubben eller Varmeværket.

Andre unge spørger om...

Som udgangspunkt kan du arbejde i supermarked fra du er 14 år, men det er de færreste som bliver ansat. Nogle supermarkeder ansætter også unge på 15 år, men de foretrækker unge på 16 år, eller at du er færdig med 9. klasse.

15-17-årige, der stadig går i skole, må højst arbejde to timer på skoledage og otte timer på fridage. Hvis ikke du går i skole kan du arbejde fuld tid, 37 timer/ugen.

Mindstelønnen for ungarbejdere er: 15-årige: Kr. 56,75 - 16-årige: Kr. 73,50 - 17-årige: Kr. 85,25.

Klik her for at se jobmuligheder og rettigheder som ungarbejder.