FGU - Forberedende Grunduddannelse

FGU er et tilbud til dig, der er mellem 16-24 år og lige nu ikke er helt klar til at gå i gang med en ungdomsuddannelse.

Måske har du brug for lidt ekstra tid til at finde ud af, hvad du egentlig vil. Måske har du brug for at blive lidt bedre til dansk og matematik. Måske har du brug for at øve dig i at fremlægge, samarbejde eller noget helt tredje. Grundene kan være mange – og mulighederne er næsten lige så mange på en FGU.

På FGU arbejder du både med dine faglige og personlige kompetencer.

I Glostrup Kommune har vi et samarbejde med FGU Vestegnen, som har afdelinger i Albertslund,  Brøndby, Hvidovre og Ishøj.

FGU består af tre forskellige linjer:

AGU

AGU står for almen grunduddannelse. På AGU arbejder du med at forbedre dig i de boglige fag, så du kan blive klar til at søge ind på en ungdomsuddannelse.  Du har dansk og matematik, PASE (Privatøkonomi, Arbejdslære, Samarbejdslære og Erhvervslære) eller identitet og medborgerskab og valgfag. 

PGU

PGU står for produktionsgrunduddannelse. Det betyder, at du vælger et værksted, hvor du kommer til at bruge meget af din tid på FGU. Værkstederne kan fx være inden for håndværk, pædagogik, musik, computere og mange andre emner. Fx vil du i træværkstedet være med til at producere redskaber til børnehavelegepladser. 

EGU

EGU står for erhvervsgrunduddannelse. EGU er for dig der gerne vil i virksomhedspraktik. Du kan fx komme i praktik i en butik, hos en maler, en mekaniker eller et helt fjerde sted.  Her lærer du, hvordan det er at være på en arbejdsplads. Du bruger det meste af din tid i praktik, hvor du bruger ca. to tredjedele af din tid og ca. en tredjedel i skole. 

Find din uddannelsesvejleder her

Kirsten Skytte - Uddannelsesvejleder for unge født fra den 1. til og med den 25. i måneden
Jela Jørgensen - uddannelsesvejleder for unge født fra den 26. til og med den 31. i måneden