Bliv klogere på dit barns udfordringer – forældrerådgivning og netværksgruppe
Er du forælder til en ung i Glostrup i alderen 13-25 år, der har det svært, så kan Hjørnesten måske være et godt tilbud for dig eller dit barn. Hjørnesten er en forebyggende indsats, der tilbyder anonym rådgivning og netværksgrupper til forældre, samt anonym rådgivning til unge, individuelle samtaler og ungegrupper.
Hos Hjørnesten kan du få rådgivning helt anonymt og gratis. Måske er I begyndt at have flere konflikter derhjemme, eller du har svært ved, hvordan du bedst støtter dit barn og bevarer den gode relation mellem jer. Måske har du bare brug for at vende nogle ting med en rådgiver, som kan være med til give et nyt perspektiv på tingene eller nogle gode værktøjet til at komme videre. Hjørnesten kan også hjælpe med at formidle kontakt til andre tilbud og få overblik over, hvilke tilbud der findes i kommunen, og hvad der er det rigtige for netop jeres familie.
Flere gange om året starter der netværksgrupper for forældre, hvor man får mulighed for at indgå i et fællesskab med andre forældre. I gruppen er der plads til at dele erfaringer med andre, at få øje på nye handlemuligheder, at få ideer til at kunne støtte den unge i en positiv udvikling, at få større viden og en bedre forståelse for den unges vanskeligheder og situation, samt at dele idéer til det gode familieliv. Gruppen faciliteres af to fagpersoner.
Klik her for at se folder til forældre
Hjørnestens tilbud til unge
Unge i Glostrup, der er mellem 13 og 25 år kan henvende sig til Hjørnesten. Det vigtige er, at den unge selv ønsker at tale med nogen.
Den unge må ikke være i behandling andre steder eller vente på at komme i gang, fx i psykiatrien. Hvis Hjørnesten ikke er det rigtige sted, hjælper vi med at finde det rette tilbud.
Læs om Hjørnesten her
En tidligere deltager fortæller…
”Hjørnestens forældregruppe er et fristed for os forældre. Et sted hvor jeg ikke blev kritiseret eller set ned på, men følte mig hørt og forstået. Et sted hvor jeg kunne få råd og vejledning til lige præcis der, hvor jeg var, og med de udfordringer jeg som mor kom med. Det var en kæmpe lettelse at snakke med andre forældre som vidste hvad jeg gik igennem og hvad min familie gik igennem og endnu vigtigere som forstod mig. Et af de bedste værktøjer, jeg fik ud af det, var at se tingene fra min datters synspunkt. At lære at se bagom vreden, frustrationen eller tristheden til det, der i virkeligheden er”.